MSB’den F-16 açıklaması: Kabul mektubu Bakanlığımıza ulaştı
Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini söyledi. Milli Savunma Bakanlığı ayrıca, talebe ilişkin ABD’den 40 adet yeni F-16 Blok-70’in alımını ve mevcut 79’unun modernizasyon, mühimmat ve teçhizatını içeren “Taslak Teklif ve Kabul Mektubu”nun geldiğini bildirdi. Bakanlık.
NÖTRALLEŞTİRİLEN TERÖRİST SAYISI
Aktürk, terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlarda geçtiğimiz hafta Kuzey Irak ve Suriye dahil 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini, Kuzey Irak’ta ise 1 Ocak 2024’ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 193 olduğunu söyledi. Suriye’de 290, kuzeyi de dahil olmak üzere 483’e ulaştı.
Şu anda üslerde ve sınırlarda zorlu iklim ve arazi şartlarında görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesini tek bir terörist kalmayıncaya kadar sürdüreceğini vurgulayan Aktürk, yeni gelişmeler ışığında FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. bilgi, belge ve veriler.
Aktürk, Suriye’de istikrarın bir an önce sağlanması, Suriyelilerin güvenli ortama döndürülmesi ve normalleşmenin sağlanması yönünde çabaların sürdüğünü söyledi.
YASA DIŞI SINIR GEÇİŞİ
Tuğamiral Aktürk, geçtiğimiz hafta sınırı kaçak geçmeye çalışan 4’ü terör örgütü mensubu 101 kişinin yakalandığını, 2 bin 384 kişinin ise sınırı geçemeden gözaltına alındığını bildirdi.
Aktürk, “1 Ocak’tan bu yana yasa dışı yollarla sınırlarımızı geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 1.448’e yükseldi. Sınırı geçmeden durdurulanların sayısı ise 30 bin 15’e ulaştı.” dedi.
Tuğamiral Aktürk, milli bir mesele olan Kıbrıs, “iki devlet, tek millet” konusunda hemfikir olduğumuz Azerbaycan, Balkanlar ve Balkanlar başta olmak üzere birçok coğrafyadaki kardeş, dost ve müttefik ülkelerin haklı davalarına da vurgu yaptı. tarihi ve kültürel bağları olan, dostane ve kardeşlik ilişkileri olan Libya ve Somali’ye destek vermeye devam ettiğini söyledi.
İsrail’in saldırıları devam ettiği sürece bölgesel ve küresel barışa yönelik tehditlerin arttığını vurgulayan Aktürk, Gazze’de koşulsuz ve kalıcı ateşkes ilan edilmesinin hem bölgesel hem de uluslararası istikrar açısından kaçınılmaz olduğunu söyledi.
ULUSLARARASI GÖREVLER VE ETKİNLİKLER
Tuğamiral Aktürk, NATO güvenlik tedbirleri kapsamında 23 Şubat’ta Romanya üzerinde Hava Kuvvetleri tanker uçakları tarafından NATO AWACS uçaklarına yakıt ikmali yapıldığını, Havadan İkaz Kontrol’ün (HİK) 23 Şubat’ta Romanya hava sahası ve hava sahasında uçuş görevleri gerçekleştirdiğini belirtti. 23 ve 26 Şubat’ta bunun yapıldığını bildirdiler.
Aktürk, 23 Şubat’ta Romanya hava sahasında 4 Romanya F-16 uçağı ve tanker uçağıyla havada yakıt ikmali eğitimi verildiğini bildirerek, şöyle konuştu:
“NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği misyonu kapsamında, Romanya’da konuşlu F-16 uçaklarımız, 27 ve 28 Şubat tarihlerinde ilk kez Fransız Hava Kuvvetleri’ne ait bir tankerle havadan yakıt ikmali görevi gerçekleştirdi. Harita Genel Müdürlüğümüz tarafından 2015 yılında hazırlandı. TÜBİTAK ile “Türkiye Aktif Faylarının Paleosismolojik Çalışması” çerçevesinde iş birliği yapıldı. “Özelliklerin Belirlenmesi” konusunda iş birliği protokolü imzalandı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin muharebe hazırlığının en üst düzeyde tutulması amacıyla ulusal ve uluslararası eğitim ve tatbikat faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini vurgulayan Aktürk, NATO Kosova Gücü’nün (KFOR) yedek birliklerinin rotasyonunun planlanması kapsamında, komando taburu 28 Şubat’ta Kosova’ya geldi ve İtalya, halef birliğin 1 Mart’tan 1 Haziran 2024’e kadar hizmet vereceğini söyledi.
VIPER F-16 BLOK-70 YAKIT İKLİM
Aktürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük mesafeler kat edilen milli savunma sanayii ürünlerinin de katkısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkinliği ve caydırıcılığının her geçen gün arttığını söyledi.
Tuğamiral Aktürk, F-16 Block-70 Viper savaş uçağının ABD’den tedarik sürecine ilişkin şunları söyledi:
“Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda 40 adet yeni F-16 Blok-70 alımı, mevcut 79 adet F-16’nın modernizasyonu ve mevcut 79 adet F-16’nın modernizasyonu talebimize ilişkin ABD tarafından gönderilen ‘Taslak Teklif ve Kabul’ mühimmat, malzeme ve teçhizatlarını “Bakanlığımıza mektuplar ulaştı. İlgili birimlerimiz gerekli inceleme ve değerlendirmeleri başlattı.”
Aktürk, TÜBİTAK ve Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri A.Ş. Ana yüklenicisi olduğu MALAMAN mayınının geniş çaplı patlatma testlerinin geçtiğimiz hafta başarıyla gerçekleştirildiğini, “MALAMAN deniz mayını”nın Türkiye’ye girişiyle bu konuda dışa bağımlılığın sona ereceğini söyledi. Deniz Kuvvetleri envanteri.
Aktürk ayrıca, Bakanlığa bağlı ASFAT’ın ana yükleniciliğinde yürütülen Açık Deniz Karakol Gemileri projesinin ilk gemisi “TCG AKHİSAR”ın denize indirilmesinin ardından önemli bir aşamayı temsil eden havuzlama işleminin de tamamlandığını belirtti. 23 Şubat’ta tamamlanan ve Güçlü Patronlar tarafından düzenlenen “İnovasyon ve Başarı Ödülleri” yarışmasını kazanan proje, ödüle layık görülen İstanbul İnşaat Komutanlığı ve personelini tebrik etti.
İSTEKLER
Basın toplantısında Milli Savunma Bakanlığı kaynakları gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bakanlık kaynakları, F-16’ların temini ve modernizasyonuna ilişkin son duruma ilişkin şunları söyledi: “Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda 40 adet yeni F-16 Blok-70 alımı, mevcut 79 adetin modernizasyonu. F-16’lar ve mühimmat ve malzemeleri “ABD’nin talebimize ilişkin olarak gönderdiği, teçhizat ve teçhizatı içeren ‘Taslak Teklif ve Kabul Mektupları’ Bakanlığımıza ulaştı. İlgili birimlerimiz gerekli inceleme ve değerlendirmeleri başlattı.” dedi.
Bakanlık kaynakları, daha önce duyurulduğu gibi sınavların tamamlanmasının ardından her iki tarafın bir araya geleceğini, bu toplantıda ortak sınav ve değerlendirmelerin yapılacağını, ardından anlaşmanın kesinleşerek takvimin başlayacağını belirtti.
Fiyatların liste ve ürün bazında belirleneceğini söyleyen kaynaklar, şunları kaydetti: “Anlaşmanın son aşamasına gelindiğinde bu anlaşmanın toplam maliyeti ortaya çıkacak. Üretim faaliyetleri ve modernizasyona ilişkin önerimiz ise şu şekilde: Türkiye’de yürütülen çalışmalar ABD yetkililerine iletildi.” bilgisini paylaştı.
“ALMANYA’DAN OLUMLU BİR YAKLAŞIM BEKLİYORUZ”
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in İngiltere ziyaretinde Eurofighter konusunun gündemde olup olmadığı sorusuna bakanlık kaynakları şöyle yanıt verdi: “Sayın Bakanımız resmi davet üzerine İngiltere’yi ziyaret etti. Bu ziyarette ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüşlerim oldu. Ziyarette, “Gündemdeki konulardan biri de Eurofighter meselesiydi. Eurofighter konsorsiyumu ülkelerinden Almanya’nın bu konuya olumlu yaklaşması bekleniyor. İngiltere ve üretici temsilcileriyle teknik görüşmeler devam ediyor.” yanıtını verdi.
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun İstanbul’daki Tasarım Projeleri Ofisi’ni (DPO) ziyareti sırasında TF2000 ve uçak gemilerinin tasarımları hakkındaki soruya yanıt veren Bakanlık kaynakları, DPO yönetiminin 1997 yılında çalışmalara başladığını söyledi. Türkiye’nin ilk milli deniz harp platformu olan MİLGEM projesini hayata geçiriyoruz. Her şeyin 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminden sonra taşınan ve 1999 yılında İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda MİLGEM proje ofisi adı altında kurulan İstanbul’daki Taşkızak tersanesi komutasında oluşturulan ekiple başladığı bilgisini paylaştı. 12 Mart 2004.
Kaynaklar, bu ofisin 2010 yılında DPO Müdürlüğü adını aldığını ve Eylül 2015’ten bu yana İstanbul Tersanesi Komutanlığı yerleşkesindeki yeni binasında faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.
Kaynaklar, muharebe gemilerinin gövde, makine ve elektrik sistemleri, savaş sistemleri ve sistem entegrasyonlarının tasarımlarının 11 Ağustos 2017 tarihinde Deniz Teknik Komutanlığı bünyesine katılan DPO Müdürlüğü tarafından yürütüldüğüne dikkat çekiyor. DPO’nun inşaat konusunda entegre lojistik desteği ve teknik desteğini sağlayan ve gemi inşa standartlarını belirleyen komutanlığının deneyimli bir kurum olduğunu söyledi.
MİLGEM projesi kapsamındaki gemilerden TCG HEYBELİADA (F-511), TCG BÜYÜKADA (F-512), TCG BURGAZADA (F-513) ve TCG KINALIADA (F-514). DPO Müdürlüğü’nün sırasıyla 2011 ve 2013 yıllarında tamamlandığı, 2018 ve 2019 yıllarında hizmete girdiğini hatırlatan Bakanlık kaynakları, TF-2000 uçaksavar destroyerinin konsept/ön tasarım faaliyetlerinin yanı sıra haberleşme tasarımının da devam ettiğini belirtiyor. ve deniz ikmal destek gemisi TCG DERYA ve istif sınıfı fırkateyn TCG İSTANBUL.
Bakanlık kaynakları şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milli ve milli uçak gemisine sahip olmamız yönündeki talimatı üzerine alınan kararla Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız Tasarım Projeler Dairesi Başkanlığı’nca tasarım faaliyetleri başlatılmış olup, önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Tasarım Projeleri Ofisi yönetimi tarafından başlatılan konsept tasarım planı üzerinde yapılmıştır.” gerçekleştirildi.” dedi. (AA)