Güncel Haberler

“Hudut Kartalları” sınırda göz açtırmıyor

Suriye sınırına yakın polis karakollarında görev yapan Mehmetçik, kentte yaklaşık 150 kilometrelik sınır hattında yer alan milli ve yerli teknolojilerle donatılmış sınır polis karakollarında terörle, kaçak geçişlerle ve kaçakçılıkla mücadelede büyük başarılara imza atıyor.

Suriye’nin Türkiye’ye en yakın noktasında yer alan Kamışlı kentinin Nusaybin ilçesinde bulunan Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Faruk Gezen, sınır devriyesine komuta eden Türk askerlerinin bir gününe tanıklık etti.


Sınır hattı 24 saat izleniyor

Sınırı 24 saat gözetim altında tutan Mehmetçik, gelişmiş milli ve yerli termal kameralar, gece görüş dürbünleri ve silahlarla yurt güvenliğini sağlıyor.

Hem gözetleme kulelerinde hem de Görüntü İzleme Merkezi’nde sınır hattını sürekli izleyen askerler, sınır hattında meydana gelen olayları drone’larla tespit ederek hızla bölgede hareket ediyor.

Yer altından geçiş girişimlerini önlemek amacıyla sınır hattında periyodik denetimler yapan “sınır kartalları”, sınırda kaçakçılık olaylarına karşı sürekli tetikte bulunuyor.

"Sınır Kartalları" Sınırda seni rahatsız etmiyor

Antrenmanlarla formda kalan Mehmetçik, “Ölürsem şehit olurum, kalırsam gazi olurum” anlayışıyla görevine devam ediyor ve vatandaşların Ramazan’ı huzur içinde geçirmesi için önlemler alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu