Güncel Haberler

İsrail’in El-Mevasi saldırısında ölenlerin sayısı 90’a yükseldi

Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısına ilişkin güncel rakam paylaşıldı.

Açıklamada, Mevasi'de yerinden edilmiş kişilere ve sivillere yönelik düzenlenen menfur saldırıda yarısı kadın ve çocuk olmak üzere 90 kişinin öldüğü, yaralılar arasında durumu ağır olanların da bulunduğu belirtildi.

Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada saldırıda 71 kişinin öldüğünü, 289 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Filistin yönetimi: El-Mawasi “katliamı” Filistin halkına yönelik soykırımın devamıdır

Filistin cumhurbaşkanlığı sözcüsü ve enformasyon bakanı Nabil Abu Rudeyne, Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yayınlanan açıklamasında, Mevasi'de 71 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı “katliam” olarak nitelendirdi.

Abu Rudeyne, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 350'den fazla kişinin öldürüldüğü veya yaralandığı saldırının, savaşın başlangıcından bu yana Filistin halkının yaşadığı soykırımın devamı olduğunu vurguladı.

Abu Rudeyne, “Filistin halkına karşı kanlı katliamlar yapan İsrail'e silah ve maddi destek sağlamakta ısrar ederek tüm uluslararası kararları ihlal eden ABD'nin Mevasi saldırısından sorumlu olduğunu” belirterek, Konsey'e çağrıda bulundu. Güvenlik Konseyi ve uluslararası toplum bu katliamlara acilen son verilmesi çağrısında bulundu.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Ulusal Konseyi Başkanı Ruhi Futuh, yaptığı açıklamada, Gazze'de insanlar ve yapılar dahil her şeyin soykırıma ve etnik temizliğe maruz bırakıldığını söyledi.

Yüz binlerce insanın sığındığı ve güvende olduğu iddia edilen Mevasi'de işlenen suçun tarihte işlenen en tehlikeli savaş suçlarından biri olduğunu kaydeden Futuh, İsrail'i silahlarıyla ve akıllı bombalarıyla destekleyen ABD'nin olduğunu söyledi. her gün onlarca insanın ölümünden sorumludur.

Fetih Hareketi'nin açıklamasında “kanlı katliam, sömürgeci işgal sisteminin suç eğiliminin boyutunu gösteriyor” vurgusu yapılıyor.

Açıklamada, sömürgeci işgal sisteminin terör ve kana susamışlığı karşısında tamamen sessiz kalan dünya ülkelerinin, söz konusu saldırıyla ağır bir sınavdan geçtiği kaydedildi.

Hamas: İsrail'in Mevasi'deki Filistinli liderleri hedef aldığı iddiaları asılsız

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, “İşgalci İsrail'in Filistinli liderleri hedef alması ilk kez değil. Bunun yalan olduğu daha sonra kanıtlandı.” ifadelerine yer verildi.

Hamas, İsrail'in Han Yunus'ta “güvenli bölge” olarak nitelendirilen El Mawasi bölgesine yönelik saldırısında Filistinli liderlerin hedef alındığı yönündeki iddiaları reddeden açıklamasında, “korkunç katliamın boyutunu gizleme çabası” olarak değerlendirildi. İsrail.

Açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un Mevasi bölgesindeki katliamla “Filistin halkına yönelik Nazi soykırımının devam ettiği” iddia edilirken, ABD yönetiminin bu suça “doğrudan ortak” olduğu vurgulandı.

Açıklamada, İsrail'in Mevasi bölgesinde gerçekleştirdiği saldırılar “en güçlü ifadelerle” kınandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu