Güncel Haberler

Dolandırıcılığın son noktası: “Kaza yaptım” yalanıyla Fatih'ten 250 bin dolar çalındı!

17 Ağustos Çarşamba günü İstanbul Fatih Kapalıçarşı'da şok bir dolandırıcılık yaşandı. Döviz bürosuna giderek iş yerinden 250 bin dolar çeken Hacı BK, Vatan Caddesi'nde kaza yaptığını, baygın halde hastaneye kaldırıldığını, paranın bulunduğu çantanın da arabasından çalındığını belirtti. .

“KAZA OLUŞTUĞUNDA PARA ÇALINDI” DEDİ

Hacı BK ilk olarak polise verdiği ifadede şunları söyledi: “Parayı Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren firma sahibinin yönlendirmesiyle döviz bürosundan aldım. Zeytinburnu'ndaki bir tekstil firmasına bırakmak istedim. Ancak kaza meydana geldiğinde para çalındı.”

2

GÜVENLİK KAMERALARI GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Asayiş Şube Müdürlüğü döviz bürosundan aldığı parayı çalmaya teşebbüs eden şahsın ifadesindeki çelişkilerin ardından hırsızlık şube ekipleri soruşturmayı derinleştirdi. Olayın güvenlik kamerası incelemelerinde Hacı BK'nin iddia edilen olaydan önce Nuri Osmaniye Camisi'nin tuvaletine gittiği ve burada kardeşiyle buluştuğu ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerinde Hacı BK'nin kardeşinin banyodan çıkarken belinde şişlik olduğu fark edildi. Olaya ilişkin görüntülerde şüphelinin aniden direksiyonu çevirerek karşı şeride geçtiği ve karşıdan gelen araçla çarpıştığı görüldü.

4

OLAYIN SAHTE OLDUĞUNU KABUL ETTİ

Parayı trafik kazası izlenimi vererek çaldığı düşünülen Hacı BK, Esenyurt'ta, banyoda tanıştığı kardeşi Serkan K. ise Samsun'da gözaltına alındı. Hırsızlık Büro Amirliği'ndeki sorgusunda Hacı BK, olayın sahte olduğunu ve parayı çalmak için plan yaptıklarını itiraf etti. Şüphelinin paranın bir kısmını harcayıp kalan kısmını Serkan K.'ye teslim ettiği belirlendi. Serkan K.'nin evinde yapılan aramada çalınan paranın 210 bin dolarına el konuldu.

6

KARDEŞ VE KARDEŞ TUTUKLANDI

Polisteki işlemleri sona eren şüpheliler, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

Bu içerik Evin Özbey tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu