Güncel Haberler

ASELSAN ve Azerbaycan ortak üretim yapacak

Bakü'de düzenlenen 5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı'na (ADEX 2024) katılan Akyol, ASELSAN'ın Azerbaycan'daki küresel faaliyetlerini ve hedeflerini değerlendirdi.

Akyol, ASELSAN'ın ilk uluslararası birimini 1990'lı yıllarda Bakü'de açtığını, Sovyet sonrası bağımsızlık döneminde Azerbaycan'ın ilk uluslararası şirketlerinden biri olduğunu anımsattı.

Azerbaycan'da iyi bir geçmişe sahip olduklarını ve bu ülkeye en zor zamanlarında destek verdiklerini belirten Akyol, şöyle konuştu: “Azerbaycan'ın güvenlik birimlerinde ve sivil birimlerinde binlerce ASELSAN ürünü kullanılıyor. Burada şirketimizi büyütüyoruz ve konuşuyoruz. Yerli ortaklarla ortak üretim konusunda ASELSAN ürünlerinin önümüzdeki dönemde “Bir kısmının Bakü'de üretilip dünyaya sunulacağını göreceksiniz.”

[Fotoğraf: AA]

“Hedefimiz dünyadaki mevcut konumumuzu bir adım daha ileri taşımaktır.”

ASELSAN'ın kuruluşundan bu yana ihtiyaç duyduğu tüm sektörlerde Türk milletine milli teknolojiler sunduğunu belirten Akyol, şöyle konuştu: “Telsiz üreterek başladık, ardından savunma elektroniğine geçtik ve bunu uluslararası arenaya taşıyacak şekilde gelişerek bundan sonraki hedefimiz Uluslararası işbirliklerini ve ihracatı artırarak dünyadaki mevcut konumumuzu arttırmaktır.” “Çoğunluğu yeni ürün mühendislerinden oluşan ve geleceğin teknolojilerine yatırım yapan 11 bini aşkın çalışanımızla hedefimize adım adım ilerliyoruz, bir yandan da ASELSAN'ın giderek gelişecek uluslararası işbirlikleri ile bunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Milletimizin desteğiyle dünyadaki iddiasını ortaya koyacağız” dedi.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]

Türkiye'de 1 milyondan fazla kullanıcı ASELSAN ürünlerini kullanıyor

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazlarına ve radyolara yönelik saldırılarını da değerlendiren Akyol, şunları söyledi:


“Bahsettiğimiz tüm ürünlerin arkasında iletişim var. Yapay zeka çok etkili çünkü tüm veriler iletilebiliyor. Eğer arkasında iletişim mimarisi varsa, çağrı cihazlarına ve telsizlere yapılan saldırı önemli. Bunun fiziksel olarak stratejik olduğunu ortaya koydu. İşin siber güvenlik ve elektronik harp yönünü bilerek bu alanda 1 milyondan fazla sisteme yatırım yaptığımıza inanıyoruz. ASELSAN haberleşme sistemleri Türk güvenlik güçleri, kamu görevlileri ve tüm kritik kurumlar tarafından kullanılıyor. İhtiyaç duyulan birimlerin nelere ihtiyaç duyduğunu tam olarak biliyoruz. “Bunu her yerde sağlamaya devam edeceğiz. Ülkemizde 1 milyondan fazla kullanıcımız, yazılım, donanım ve değiştirilemeyen parçalar dahil olmak üzere birçok kontrolü içeren, son derece gelişmiş ve yüksek güvenlikli sistemler kullanmaktadır. Bunu dünyanın dost ve kardeş ülkelerine de sunuyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu