Güncel Haberler

İran’ın saldırısı dünyayı şok etti! İsrail’den yeni açıklama: ‘Tepkimiz acı verici olacak’

İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Danny Danon, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde yaptığı basın açıklamasında, dün gazeteciler önünde İran’ın İsrail topraklarına düzenlediği füze saldırısını değerlendirdi.

“SİVİL NÜFUSA YÖNELİK HESAPLI BİR SALDIRI”

İran’ın eski Hamas lideri İsmail Haniye ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesine yönelik misillemesinin “savunma amaçlı olmadığını” belirten Danon, “Sivil halka yönelik hesaplı bir saldırıydı”. dedi.

AA-20241001-35790493-35790486-IRAN_ISRAILE_YONELIK_FUZE_SALDIRISI_DUZENLEDI (1)

“ACI OLACAK”

İsrail Büyükelçisi: “İsrail bu tür bir saldırı karşısında sessiz kalmayacaktır. İsrail karşılık verecektir. Cevabımız kesin olacak ve evet, acı verici olacaktır.” dedi.

Danny Danon, İsrail’in tepkisinin “İran’ın aksine uluslararası hukuka tamamen uygun” olacağını söyledi.

Danon, İran’ın İsrail’e saldırısının ardından BM Güvenlik Konseyi’ne mektup gönderme “cüretkarlığına” sahip olduğunu ve bunu “kibir” olarak değerlendirdiğini söyledi.

İran, söz konusu saldırıların ardından BM Güvenlik Konseyi’ne bir mektup göndererek, İsrail’e yönelik füze saldırısının “Milletler Birlik Şartı’nın 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkına uygun olarak” gerçekleştirildiğini belirtti.

Kaynak: AABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu