Güncel Haberler

Çay saatlerine uyum sağlayan zarif lezzet: Korvapuusti tarifi – son dakika gurme haberleri

Korvapuusti, Fin mutfağının en bilinen ve popüler makarna eserlerinden biridir. Türkçe “Kulak tokat” atmak “Kulak Çörek” Çevrilebilen bu tatlı, özellikle kahve zamanlarında sunulan geleneksel bir tarçınlı silindir çörek. Yumuşak hamuru, tarçın şekeri ve üzerine dağılmış büyük tanelerin bir karışımı ile hem görsel hem de lezzetlerde çok çekicidir. Kuyu, Bazen çay uyaran bu zarif lezzet nasıl yapılır? İşte, Enfe kulaksız tarifi …

Kulak -lefatto -Tarigḟ

Malzeme

500 ml sıcak süt
1 Maya Anında Paketi
150 g tereyağı (erimiş)
1 bardak pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
Yerde 2 çay kaşığı kakule (isteğe bağlı)
7-8 su bardağı un
İç harç için:
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 bardak pudra şekeri
2 yemek kaşığı tarçın
BUGUN İÇİN:
1 yumurta (çırpma)
Buzlanma şekeri (veya inci şekeri)

Corvapapouttı İnşaat

Sıcak sütü, maya ve şekeri büyük bir kapta karıştırın.
Sonra eritilmiş tereyağı, tuz ve caculi ekleyin.
Eline yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmek için yavaş yavaş unu ekleyin.
Hamuru örtün ve yaklaşık 1 saat fermente olmasına izin verin.
Fermente hamuru un tezgahına alın ve dikdörtgen olarak açın.
Tereyağını dağıtın, tarçın ve şekerle eşit serpin.
Hamuru rulolara sarın.
Sonra üçgen dilimleri ortada kesin ve hafifçe hafifçe basarak kulağın şeklini verin.
Şekilli sandviçleri çapraz kağıt tepsisine yerleştirin.
Yumurtaları üzerlerine dağıtın, büyük şeker serpin.
200 ° C'de fırında pişirin 12-15 dakikaya kadar ön ısıtma.
Afiyet olsun!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu