Güncel Haberler

Fed'in faiz indiriminin dozu kripto para birimlerini nasıl etkileyecek?

Bir kripto para hedge fonu yöneticisi, Fed'in bu akşam beklediği faiz indiriminin, yaygın inanışın aksine, kripto para birimlerini ve risk varlıklarını daha yüksek seviyelere taşıyacağı görüşünde.

Fed, 18 Eylül Çarşamba günü Mart 2020'den bu yana ilk kez faiz oranlarını 24 yılın en yüksek seviyesi olan %5,5'ten düşürmeye hazırlanırken Asimetrik kurucusu ve CEO'su Joe McCann, Cointelegraph'a faiz oranının 50 puan olma ihtimalinin olduğunu söyledi. kesme bir “yazı-tura atışı”dır.

McCann, Fed vadeli işlem piyasalarında bir sonucun yüzde 70 olasılıkla fiyatlanması durumunda bunun tarihsel olarak yüzde 100 başarı oranına sahip olduğunu hatırlattı.

CME FedWatch verilerine göre piyasa şu anda 50 baz puanın üzerinde bir indirim için %65 şans sunarken, 25 baz puanlık bir indirimin şansı %35'tir.

McCann, son zamanlarda medyada yer alan haberlerin ve eski Fed başkanlarının açıklamalarının piyasanın 50 baz puanlık indirim beklentilerini etkilediğini ekledi.

Kaynak: Fed CME izleme aracı

Ancak McCann, 25 baz puanlık daha düşük bir indirimin kripto para piyasaları için olumsuz olabileceğini söyledi.

“Fed'in 25 baz puanlık indirime gitmesi halinde borsaların da darbe alacağını düşünüyorum. Piyasanın 50 baz puan beklediğini ve hisse senetlerinin rekor seviyelerde olduğunu düşünürsek bu mümkün.

Ancak Fed'in 50 baz puanlık kesinti yapması durumunda bunun kripto paralar gibi riskli varlıklar için olumlu olacağını da sözlerine ekledi.

Asya Pasifik kripto para borsası Gemini'nin başkanı Saad Ahmed, Cointelegraph'a piyasaların zaten bir faiz indirimini fiyatlamış olabileceğini ancak bunun bir kırılmayı tetikleyebileceğini söyledi.

“Bence bu şeylerin çoğu zaten fiyata dahil çünkü insanlar bunu bekliyor. Ancak bazen fiyatı belirli bir aralığın dışına çıkarmak için bir katalizöre sahip olmak yararlı olabilir.”

McCann, Fed'in son faiz indirimlerinin 2008 mali krizi, 1990'ların sonundaki nokta-com balonu ve 1987 balonu gibi acil durumlardan kaynaklandığını belirterek, 50 baz puanlık bir faiz indiriminin piyasayı çökerteceği yönündeki geleneksel düşünceye meydan okudu. Kara Pazartesi olayı.

Ancak McCann, mevcut ekonominin farklı olduğunu ve %3'lük GSYİH büyümesiyle durumun daha istikrarlı olduğunu söyledi.

Ek olarak, daha büyük bir kesintinin gerekçeleri arasında büyümenin 2025 yılına kadar teşvik edilmesi, ABD Hazinesine yapılan net faiz ödemelerinin azaltılması, insanların evlerini satmasına, ipoteklerini yeniden finanse etmesine ve başkanlık seçimleri öncesinde potansiyel olarak kötü verilerden kaçınmasına izin verilmesi yer alıyor.

Makroekonomi blogu The Kobeissi Letter 17 Eylül'de “Piyasa, son 15 yılda Fed'in faiz kararı konusunda hiç bu kadar belirsiz olmamıştı” diye yazmıştı. o yazdı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu