Güncel Haberler

Filistin topraklarında yabancı güç konuşlandırılmasını reddetti

Filistin Devleti Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana şiddetli saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki ve kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde “işgalin yabancı güçlerin katılımıyla sürdürülmesinin reddedildiği” belirtildi.

Filistin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Bakanı Nabil Abu Rudeyne, resmi WAFA haber ajansına yaptığı açıklamada, “Filistin topraklarında herhangi bir yabancı varlığın meşruiyeti yoktur ve Filistin'i kimin yöneteceğine yalnızca Filistin halkı karar verir.” dedi.

İsrail'in “sahada kanlı katliamlarla uygulamaya çalıştığı yerleşim ve yerinden etme politikasının hiçbir meşruiyetinin olmadığını” belirten Abu Rudeyne, şunları söyledi: “İşgal hükümeti ve onun başbakanı (Benyamin Netanyahu), kendilerinin belirleyebileceğine inanıyor. Filistin halkının kaderini değiştirecekler ve Gazze Şeridi'ndeki işgalcinin yerine yabancı güçleri geçirerek işgale devam edecekler.

“Bedeli ne olursa olsun buna izin vermeyeceğiz”

Abu Rudeyne, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde yabancı varlığına izin vermeyeceklerini belirterek, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün Filistin halkının tek meşru temsilcisi olduğunu belirtti.

İsrail hükümetinin işgal altındaki Batı Şeria'daki yasadışı yerleşimleri genişletme planını eleştiren Abu Rudeyne, bu planın gayri meşru olduğunu ve Filistin halkına, onların topraklarına ve kutsal alanlarına karşı yürütülen küresel savaşın bir parçası olduğunu söyledi.

Filistin halkını sınır dışı etmeye yönelik komployu kesinlikle reddettiğini belirten Abu Rudeyne, şöyle konuştu: “Ne pahasına olursa olsun buna izin vermeyeceğiz. Filistin halkı, topraklarına ve kutsallarına olan bağlılığının ve kararlılığının en güzel örneklerini vermiştir. Milli ilkelerinden sapmazlar.” dedi.

Barışın ancak Filistin, Kudüs ve Kurtuluş Örgütü'nün liderliğiyle sağlanabileceğini vurgulayan Abu Rudeyne, “Filistin meselesi bir insani yardım meselesi değil, kutsal ve merkezi bir mesele olan toprak ve devlet meselesidir” dedi. Arap sorunu.” “

İsrail'in resmi televizyon ajansı dün, adı açıklanmayan bir güvenlik yetkilisine dayanarak, İsrail ordusunun yerini alacak uluslararası bir güç bulunana kadar Gazze Şeridi'nde kalacağını ve bunun birkaç ay sürebileceğini bildirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu