Güncel Haberler

Lamine Yamal, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde “gol atan en genç oyuncu” oldu

16 yaşındaki İspanyol oyuncu Lamine Yamal, EURO 2024'te İspanya adına oynanan karşılaşmalarda şu ana kadar 1 gol ve 3 asist kaydetti.

REKLAM

İspanyol oyuncu Lamine Yamal, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarı finalinde Fransa'ya attığı golle turnuva tarihinde “gol atan en genç oyuncu” oldu.

Yamal 16 yıl 362 günle bu rekoru elinde tutarken, İsviçreli Johan Vonlanthen ise EURO 2004'te Fransa'ya attığı golün ardından 18 yıl 141 günle bu rekora ulaşmıştı.

İspanya ve Fransa, Salı günü Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen turnuvanın yarı finalinde karşı karşıya geldi.

Fransa'nın golüne Kolo Muani ile Lamine Yamal ve Dani Olma'nın golleriyle karşılık veren İspanya, EURO 2024'te son aşamaya yükseldi.

EURO 2024 B Grubu maçında ilk kez Hırvatistan karşısında sahaya çıkan Yamal, turnuva tarihinin “en genç oyuncusu” (16 yıl 336 gün) oldu.

Bu unvan daha önce 2020 yılında turnuvada forma giyen 17 yaşındaki Pole Kacper Kozlowski'ye aitti.

Yamal ayrıca İspanya'nın 3-0'lık galibiyetinde “asist yapan en genç oyuncu” unvanını da kazandı.

Turnuvada İspanya'nın oynadığı 6 karşılaşmanın tamamında görev alan Yamal, şu ana kadar 1 gol ve 3 asistlik performansıyla dikkat çekiyor.

Lamine Yamal, 14 Temmuz'da Berlin'de oynanacak finalden bir gün önce 17 yaşına girecek.

Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncusu Arda Güler, 19 yaş 114 günle turnuva tarihinde “ilk maçında gol atan en genç oyuncu” oldu. Bu unvan daha önce 19 yaş 128 günlük Cristiano Ronaldo'ya aitti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu