Güncel Haberler

Türk atıcı Yusuf Dikeç, Elon Musk’ı İstanbul’a davet etti, cevap gecikmedi

Türk atıcı Yusuf Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları'nda ekipmansız atış yapmasına rağmen gümüş madalya kazanmayı başararak dünya gündemine oturdu.

REKLAM

Tek eliyle cebinden attığı şutla dünyanın gündemine oturan Türk atlet Yusuf Dikeç ile Amerikalı milyarder Elon Musk'un diyalogu sosyal medyada gündem oldu.

Ateş açan Türk atıcı Dikeç beni İstanbul'a davet etti.

Dikeç'in paylaşımına hızla yanıt veren Musk, şunları söyledi: “Robotlar hedefi her zaman tam ortasından vuracak. İstanbul'u ziyaret etmek istiyorum. Dünyanın en büyük şehirlerinden biri.” dedi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 m havalı tabanca karma takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Türk atıcı Yusuf Dikeç, herkesin konuştuğu bir isim haline geldi.

Tek eli cebinde ve herhangi bir optik cihaz kullanmadan çekim yapan Yusuf Dikeç, Çarşamba günkü yarışta rakipleri arasında öne çıkmasını sağladı.

Dikeç'in partneri Şevval İlayda Tarhan ile ikinci sırada yer alması ve havalılığı onu bir gecede sosyal medya fenomeni haline getirdi.

Sosyal medya hesabı X'te yayınlanan paylaşımda, “Türkiye, 51 yaşında, özel lensleri, göz ve kulak koruması olmayan bir adamı göndererek gümüş madalya aldı.” denildi. Gönderi 90 milyondan fazla kez görüntülendi.

Çoğu Olimpiyat atıcısı, tek gözün görüşünü engellemek ve parlamayı azaltmak için özel kulak koruması ve lensler takar. Ancak Dikec'in buna ihtiyacı olmadığı açık ve altın madalyayı kıl payı kaçırdı. Sırp çift Zorana Arunoviç ve Damir Mikec altın madalyanın sahibi oldu.

Paris 2024, Dikeç'in beşinci olimpiyatıdır. Daha önce 2008, 2012, 2016 ve 2020 yıllarında Türkiye'yi temsil etmişti. Ayrıca katıldığı çeşitli atıcılık yarışmalarında Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında çeşitli dereceler elde etti.

Kendisi aynı zamanda emekli jandarma astsubaydır.

Dikeç, Türk medyasına yaptığı açıklamada, “Herhangi bir özel ekipmana ihtiyacım yoktu” dedi ve ekledi: “Ben doğal bir atıcıyım.”

Dikeç'in yerel basına yaptığı bir diğer açıklama ise ironiktir: “Elleriniz cebinizde başarı elde edilmez.”

Dikeç'in dikkat çeken rahat tarzı olimpiyatların resmi sosyal medya hesabında da yer aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu