Güncel Haberler

‘Victor Osimhen Galatasaray’da’ iddiası: İstanbul’a geliyor

Victor Osimhen, Türkiye'ye gelmiş geçmiş en yüksek piyasa değerine sahip oyuncu olacak.

REKLAM

İtalya Serie A ekiplerinden Napoli'de forma giyen Victor Osimhen'in, Galatasaray'a kiralık olarak transfer olacağı iddia edildi.

Davanın sahibi İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, Pazartesi günü X sosyal platformunda yaptığı paylaşımda taraflar arasında anlaşmaya varıldığını yazdı.

Romano, şunları söyledi: “Galatasaray, Osimhen'in maaşını sezon sonuna kadar 9 milyon euro (337 milyon lira) ödeyecek. Napoli ile kiralama sözleşmesinde herhangi bir seçenek yok. Artık Napoli, Galip'in onayını alacak”.

Günün ilerleyen saatlerinde futbolcunun teklifi onaylayacağı ve sağlık kontrolünden geçmek üzere gece İstanbul'a geleceği belirtildi.

Osimhen, kendisini Giallorossi'ye bağlayan sözleşmeyi imzaladığı takdirde Türkiye'ye gelen en yüksek piyasa değerine sahip oyuncu olacak.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın yayımladığı bilgiye göre Osimhen'in güncel piyasa değeri 100 milyon euro (3,7 milyar Türk lirası).

Nijeryalı futbolcunun Haziran 2023'teki piyasa değeri 120 milyon euro (4,5 milyar Türk lirası) civarındaydı.

Bu sene hiçbir müsabakada forma giymeyen 25 yaşındaki Victor Osimhen, Napoli kariyeri boyunca çıktığı 108 Serie A maçında 65 gol atıp 16 asist yaptı. 17 sarı kart gördü, bir kez de kırmızı kartla cezalandırıldı.

Bu kart aynı zamanda Osimhen'in profesyonel futbol kariyerindeki tek kırmızı karttı.

Napoli ile sözleşmesi 2026 yılında sona eren Nijeryalı forvet, 26 gol attığı 2022/2023 futbol sezonunda takımıyla Serie A şampiyonluğunu elde etmişti. Aynı yıl Afrika'da “Yılın Futbolcusu” ödülüne layık görüldü.

Galatasaray'ın bu hamlesi, takımın önemli isimlerinden Mauro Icardi'nin sakatlanmasının ardından geldi.

Icardi, Adana Demirspor ile oynanan deplasman maçının ilk yarısında sağ üst sırt kasında ağrı hissetmesi nedeniyle kenarda kaldı. Yapılan tetkiklerin ardından 2. derece gerginlik (germe, kanama ve kısmi yırtık) teşhisi konulan Icardi'nin 3-4 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Galatasaray, 2024/2025 futbol sezonunda Süper Lig'de 3 karşılaşmayı kazandı. 9 puana sahip takım, daha fazla maçla 10 puanla Fenerbahçe'nin ardından ikinci sırada yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu