Güncel Haberler

Wimbledon’ın toplam para ödülü 50 milyon sterlinle rekor seviyeye ulaştı

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Sezonun üçüncü Grand Slam tenis turnuvası olan ve 1 Temmuz'da başlayacak olan Wimbledon, bu yılın şampiyonasında geçen yıla göre %11,9 artışla toplam 50 milyon £ bağışlayacak.

REKLAM

Wimbledon turnuvasının organizatörü All England Club Tenis Kulübü tarafından yapılan açıklamaya göre, turnuvada dağıtılacak toplam para ödülü bu yıl 50 milyon pound (59 milyon euro) gibi rekor bir rakama ulaşacak.

2024 tek erkekler ve kadınlar şampiyonlarının her biri 2,7 milyon £ (3,2 milyon €) kazanacak. İlk turda elenen bir yarışmacı bile 60.000 pound (71.000 euro) ödülle kendini teselli edebilecek.

Dağıtılan toplam para ödülü miktarı geçen yıla göre %11,9 artışla 5,3 milyon £ (6,3 milyon Euro) daha fazla oldu.

Son 10 yılda oynanan şampiyonaların toplam ödül parasıyla karşılaştırıldığında 2014 yılında 25 milyon lira (29,6 milyon euro) olarak gerçekleşti ve bu yıl ikiye katlandı.

All England Club başkanı Deborah Jevans şunları söyledi: “Bu yılki şampiyonaya sadece birkaç gün kala, her turda ve etkinlikte oyunculara yönelik artışlarla birlikte 50 milyon £ tutarında rekor bir ödül fonunu duyurmaktan mutluluk duyuyorum”.

“Tekerlekli sandalye tekler ve çiftler yarışmalarındaki para ödülünü ilk kez 1 milyon £'a çıkarabildiğimiz için özellikle mutluyum.”

“Biletlere olan yoğun talep ve kurumların desteği sayesinde Wimbledon'a ilgi hiç bu kadar büyük olmamıştı.”

“Gelişen ve başarılı bir şampiyona bize spora, toplumumuza ve geleceğe stratejik yatırımlar yapma fırsatı veriyor.”

Turnuva 1 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 14 Temmuz Pazar günü sona erecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
marsbahis giriş